Slide Factory, European Trombone Festival

2007 - heden, Rotterdam

Slide Factory, European Trombone Festival

2007 - heden, Rotterdam
bezoek de website

Slide Factory, European Trombone Festival

Sinds 2005 organiseert het Nieuw Trombone Collectief het biënnale trombonefestival Slide Factory, European Trombone Festival. Van 13 tot en met 16 april 2017 vormde de Wilhelminapier in Rotterdam het decor van een nieuwe festivaleditie.

In Nederland kun je niet om de tromboneschool heen. Het is de bakermat van menig trombonist van over de hele wereld. Belangrijkste vertegenwoordiger hiervan is het New Trombone Collective met het festival Slide Factory, European Trombone Festival. In ‘hun’ stad Rotterdam presenteren ze de staalkaart van de internationale trombonemuziek in diverse genres en concertformats. Hiermee creëren ze een plek waar nationale en internationale trombonisten van ieder niveau en muziekliefhebbers, elkaar ontmoeten, naar elkaar kunnen luisteren en iets van elkaar kunnen leren.

Het New Trombone Collective en vele nationale en internationale artiesten geven tijdens het festival kwalitatieve concerten in diverse genres en cross-overs. Trombonisten als Michel Becquet, Mark Nightingale, Christian Lindberg, Nils Wogram, Harry Watters, Nils Landgren, James Morrison, Bill Watrous, Ray Anderson, Mike Svoboda en Zoltan Kiss zijn te gast geweest tijdens de afgelopen edities. Daarbij biedt het festival amateurs van alle niveaus en studenten precies dat wat interessant is, met workshops en masterclasses. Trombonemakers tonen tijdens het festival de nieuwste snufjes en het Rotterdamse publiek wordt getrakteerd op grootse buitenspektakels.

B&D Funding is verantwoordelijk voor sponsoring, fondsenwerving en productie.

 

Volgende Atlas Van Stolk