North Sea Round Town

2006 - heden, Rotterdam

North Sea Round Town

2006 - heden, Rotterdam
bezoek de website

North Sea Round Town

North Sea Round Town is hét fringe festival van North Sea Jazz dat van 28 juni t/m 15 juli 2018 neerstrijkt in Rotterdam, met het beste dat de stad te bieden heeft aan jazz, blues, soul, funk, hiphop, pop, improvisatie en crossovers. Op onverwachte plekken, pop-up’s en de grote jazz-podia.

North Sea Round Town werd in 2006 geboren uit enthousiasme voor jazz en liefde voor de stad Rotterdam. Het bleek een aanstekelijke combinatie. Twee weken lang swingt zomers Rotterdam op honderden plaatsen. Dankzij North Sea Round Town klinkt er live muziek op de meest uiteenlopende en onverwachte plekken en bruist de stad. In cafés, verzorgingshuizen, jazzpodia, hotels, restaurants, kunstgebouwen, winkels, woonhuizen, kerken en wijkfestivals. Met als grande finale: het North Sea Jazz Festival.

North Sea Round Town programmeert bewust topkwaliteit voor een breed publiek. Jazz is altijd actueel en is zeer divers. Hiermee is het aansprekend voor velen. Het merendeel van de programmering van North Sea Round Town is dan ook gratis toegankelijk voor het publiek om zo de drempel te verlagen en een breed publiek te bereiken voor jazz.

B&D Funding verzorgt sinds de oprichting van het festival de fondsenwerving, evenals de meerjarenaanvragen bij de Gemeente Rotterdam.

Volgende Slide Factory, European Trombone Festival