Maritiem Museum Rotterdam

2011 - heden, Rotterdam

Maritiem Museum Rotterdam

2011 - heden, Rotterdam
bezoek de website

Maritiem Museum Rotterdam

In het Maritiem Museum Rotterdam ontdekken bezoekers de invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven.

 

Jaarlijks gaan circa 200.000 bezoekers mee op reis door het maritieme heden, de toekomst en verleden in eigentijdse tentoonstellingen en evenementen. Het museum ligt aan één van de grootste en oudste museumhavens van Nederland, in het centrum van Rotterdam. In het museum en haar museumhaven beleven bezoekers op de museumvloot, op de kade met zijn kranen en machines en in het museumgebouw de sfeer van de haven en begrijpen ze spelenderwijs het verband tussen de hedendaagse ontwikkelingen en het verleden.

B&D Funding verzorgde de fondsen- en sponsorwerving voor onder andere de Offshore Experience, Professor Plons, het Wetenschapsbeleid: Trade, Ideas and Maritime Industry.

Offshore Experience

De Offshore industrie is het hedendaagse Hollands Glorie, met state-of-the-art techniek, vele hoogwaardige banen en een wereldwijd vooraanstaande positie. Tegelijkertijd is het belang van de sector voor de Nederlandse economie enorm. Toch is dit zeer succesvolle cluster in Nederland onbekend en voor velen onzichtbaar. Om deze lacune in te vullen doet het museum momenteel, met veel draagvlak in het bedrijfsleven en de fondsenwereld, onderzoek naar de geschiedenis van deze sector en wordt er een collectie opgebouwd. Een en ander komt samen in een interactieve en hoog kwalitatieve Offshore Experience.

Een groot aantal fondsen en bedrijven is de afgelopen tijd, mede door toedoen van B&D Funding, aangehaakt om deze interactieve tentoonstelling tot stand te brengen en voor het brede publiek te ontsluiten.

Professor Plons

De trekpleister Professor Plons is de kinder-doe-tentoonstelling in het museum waar kinderen spelenderwijs kennis maken met de Rotterdamse Haven. Met hulp van vele fondsen is de kinder-doe-tentoonstelling gerealiseerd die de verhalen van Professor Plons tot leven wekt en jonge kinderen spelenderwijs kennis laat maken met het museum, de collectie en de maritieme wereld.

Volgende Firma MES