Firma MES

2016 - heden, Den Haag

Firma MES

2016 - heden, Den Haag
bezoek de website

Firma MES

Wij denken dat er meer te zien is. Meer mensen te ontmoeten, meer plekken te ontdekken. Opnieuw kijken naar je tv, luisteren naar je buurvrouw of wandelen door je straat. Het is in die wereld waar Firma MES, sinds 2009, theater maakt en evenementen organiseert. Met kritisch optimisme, een persoonlijke invalshoek, humor en actuele thema’s. Om je te verrassen, aan het denken te zetten of gewoon een goede avond te laten hebben. We zijn huisgezelschap van Theater aan het Spui en werken samen met Het Nationale Theater en De Grote Markt in Den Haag.

IJS&VIS
Met IJS & VIS realiseerde Firma MES in 2016 de eerste laagdrempelige ‘immersive theatre’ voorstelling in Nederland en heeft het een volgende belangrijke stap gezet in de artistieke ontwikkeling van het gezelschap.

Een niet eerder vertelde stadslegende over de twee bekendste ondernemersfamilies van Den Haag. De van oorsprong Italiaanse familie achter ijssalon Florencia en de Scheveningse familie Simonis, van de bekende vishandels. IJS&VIS was een unieke locatietheater-ervaring, geïnspireerd op Romeo & Julia en de beide familiegeschiedenissen.  Het publiek kon vrij door het hele gebouw lopen en de eigen route van de voorstelling bepalen, als in een droomwereld. Men zocht zijn/haar weg langs kleine kamertjes en smalle gangetjes, bakken vol ijs en tonnen vol paling en een dansvloer vol intriges.

Nieuwe voorstelling in het najaar van 2018
Lees hier binnenkort meer over de nieuwe voorstelling van Firma MES.

Volgende North Sea Round Town