Delft Chamber Music Festival

2015 - heden, Delft

Delft Chamber Music Festival

2015 - heden, Delft
bezoek de website

Delft Chamber Music Festival

Het Delft Chamber Music Festival is een jaarlijks internationaal kamermuziekfestival in Delft. Violiste en artistiek leider Liza Ferschtman nodigt iedere zomer de absolute wereldtop van de klassieke muziek uit om tegen het prachtige historische decor van Delft en omgeving te musiceren.

 

Aan de hand van het thema ‘de Liefde’ stelt artistiek leider Liza Ferschtman een bijzonder programma samen voor de 21ste editie van het festival. Het hoofdprogramma bevat, naast concerten in Museum Prinsenhof, muzikale fietstochten door Midden-Delfland en een groots, openbaar Openluchtconcert op de Markt en een nieuwe multidisciplinaire productie. Plato’s Symposium, in samenwerking met dramaturg Willem Bruls, wordt een café chantant, waarin de vele vormen van de liefde ten gehore worden gebracht, gebruik makend van muziek, beeld en literatuur.

Bijzondere aandacht is er voor jong talent. Zo krijgen de winnaars van de grote (inter)nationale muziekconcoursen een podium in de Jong Talenten Dag geboden. Daarnaast presenteren we diverse onderdelen geschikt voor jonge kinderen, zoals het familieconcert en de Kinderopera Klein verhaal over Liefde; het nieuwe participatieproject waarin we 20 basisschoolkinderen betrekken bij de creatie van deze muzikale voorstelling.

 

B&D Funding verzorgde de fondsenwerving voor de jubileumeditie van het Delft Chamber Music Festival in 2016 en editie 2017. Ook in 2018 zijn we aan het festival verbonden.