Circusstad Festival

2010 - heden, Rotterdam

Circusstad Festival

2010 - heden, Rotterdam
bezoek de website

Circusstad Festival

Laat je keihard raken, verwonderen en ontroeren bij Circusstad Festival!

Woensdag 2 tot en met zondag 6 mei 2018 barst een nieuwe editie van Circusstad Festival los! Het spectaculaire van circus, de creativiteit van theater, de schoonheid van dans en het meeslepende van live muziek. Vijf dagen bomvol voorstellingen en acts die iedereen van jong tot oud aanspreken, in het hart van Rotterdam. Een totaalbeleving die je niet meer loslaat.

In het hedendaagse circustheater worden aloude circustechnieken als acrobatiek, jongleren en balanceren vervlochten met theatrale disciplines als toneel, dans en urban arts om te komen tot een nieuwe vorm van podiumkunsten. Het nieuwe circus werkt zonder dieren en in plaats van losse nummers wordt het publiek verrast met voorstellingen die eenheid vinden in dramaturgie, thema of regie. Het nieuwe circus is ontwapenend en herkenbaar, maar ook magisch en uitdagend.

Circusstad Festival beoogt hét festival voor vernieuwend circustheater in Nederland te zijn. Circusstad Festival zelf barst los in de laatste vijf dagen van de meivakantie. Overdag geniet men van internationale voorstellingen in de tenten en losse acts op het sfeervol ingerichte festivalterrein op het Schouwburgplein. ’s Avonds beleeft men internationale topvoorstellingen in de Rotterdamse Schouwburg en het Oude Luxor Theater.

B&D Funding is verantwoordelijk voor de fondsenwerving, zakelijk leiding en verzorgde de afgelopen twee gehonoreerde Meerjarenbeleidsplannen bij de Gemeente Rotterdam en de afgelopen gehonoreerde meerjarenaanvraag bij het Fonds Podiumkunsten.

Volgende Maritiem Museum Rotterdam