Boekids Literair Jeugdfestival

2011 - heden, Den Haag

Boekids Literair Jeugdfestival

2011 - heden, Den Haag
bezoek de website

Boekids Literair Jeugdfestival

B&D Funding verzorgt sinds 2011 de fondsenwerving voor Boekids.

Kinderen verhalen laten beleven, hen laten kennismaken met allerlei denkbeelden en hen leren eigen ideeën over te brengen, dat is wat Boekids wil. Hiertoe organiseert Boekids educatieve activiteiten op scholen en in de vrije tijd en heeft als hoogtepunt het Boekids Festival; een avontuurlijk festival voor het hele gezin waar men kan verdwalen in verhalen.

Boekids Festival – 3 juni 2018

Boekids brengt kinderen in contact met literatuur, al dan niet in combinatie met andere kunstvormen. In 2018 verhuist het festival naar een nieuwe locatie in Den Haag: Theater De Nieuwe Regentes.

De programmaonderdelen zijn altijd leuk voor kinderen, maar er wordt bewust ook gekozen voor auteurs, artiesten en onderwerpen die voor ouders aansprekend zijn, of doe-activiteiten die ouders en kinderen samen kunnen doen.

Voor 2018 staat o.a. op het programma: De voorstelling ‘De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen‘, een optreden van muziekgezelschap Vertellus en vele workshops.

Boekids University

Tijdens Boekids University geven schrijvers en wetenschappers colleges over populaire wetenschappelijke onderwerpen, veelal aan de hand van een bekend fictie of non-fictie jeugdboek.

Onder het motto ‘educatie door participatie’ gaan de deelnemers voorafgaand aan het college zelf aan de slag met opdrachten in de klas. Aan het einde van elk college is er een gezamenlijke afsluiting onder leiding van een keynote speaker, waarin resultaten en ontdekkingen besproken en gepresenteerd worden en de leerlingen ruim de tijd krijgen hun vragen te stellen.

 

Volgende Circusstad Festival